Overlijden: E.H. Arseen Vandeputte werd 85 jaar

Het bisdom Gent deelt het overlijden van E.H. Arseen Vandeputte mee. Hij werd geboren in Hansbeke op 28 augustus 1935 en overleed in het Woonzorgcentrum Huize Roborst te Zwalm op 2 december ll. Nadat hij op 16 juli 1962 in Gent tot priester was gewijd, werd hij anderhalve maand later aangesteld tot onderpastoor in Appelterre. Vervolgens werd hij op 13 augustus 1968 benoemd tot onderpastoor van Lede.

Daarna was E.H. Arseen Vandeputte jarenlang lid van de pastorale equipe van het dekenaat Zottegem. Op 3 juli 1982 werd hij de parochieherder van Sint-Goriks-Oudenhove en vanaf 4 februari 1987 was hij tevens pastoor van Strijpen. Op 31 december 2000 kreeg E.H. Arseen Vandeputte eervol ontslag en ging hij op rust. De uitvaartliturgie vindt plaats in de Sint-Andreaskerk van Strijpen.

X