©Sophie Richez - Zwembad Kleine Dender

Zwembad De Kleine Dender opent pas na afloop noodzakelijke werken aan tegels

Vorige week vrijdag besliste het Overlegcomit é dat zwembaden weer open mogen. Niet lang daarvoor had het bestuur van het zwembad beslist om in december een aantal ingrijpende werken uit te laten voeren in het bad, waaronder het verwijderen van alle tegels vanaf een hoogte van 2 meter. Bij een recente rondgang werd nl. opgemerkt dat er door de afkoeling van het bad verschillende  tegels zijn losgekomen, bovenop het reeds bestaande problemen van loszittende tegels. De verwachting is dat het opwarmen van het bad — nodig voor de heropstart – dit probleem nog gaat vergroten. Deze werken zijn absoluut noodzakelijk om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

De beslissing om met deze werken te starten was al genomen voor de beslissing van het Overlegcomit é dat zwembaden terug kunnen openen. Intussen zijn de werken ook gestart. Tijdens de werken zal er ge ëvalueerd worden wanneer bezoekers veilig terug kunnen komen zwemmen.