Sint en Pieten trekken door Oosterzele in open wagen

Rondrit werd een mooi succes

De Sint en Pieten gingen in op het verzoek van Jong CD&V Oosterzele om in deze moeilijke coronatijden een bezoek te brengen aan Oosterzele. Jong CD&V staat blijkbaar hoog aangeschreven in het boek van de Sint. Op zaterdag 5 december was het zover. Het blijft iets speciaals, de komst van Sinterklaas. De   Sint en zijn Pieten maakten een rondrit door de fusiegemeente in een open wagen. Het werd een mooi succes. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De Sint en zijn Pieten trokken vanaf 13 u tot 16 u door tal van straten in Scheldewindeke, Balegem, Moortsele, Landskouter, Gijzenzele en Oosterzele. Langs het parcours stonden kinderen en hun ouders de goedheilige man op te wachten. Het zijn drukke tijden voor de Sint, die toch nog veel tijd vrij maakte om een rondrit door de fusiegemeente te maken. Een lovenswaardig initiatief van Jong CD&V Oosterzele om de vele Oosterzeelse kinderen een fijn Sinterklaasfeest te bezorgen.

‘Ik kom graag naar Oosterzele, er zijn daar praktisch geen stoute kinderen’, weet de goedheilig man, die Jong CD&V alvast dankbaar is voor de warme ontvangst in de fusiegemeente Oosterzele. De Sint houdt blijkbaar veel van de kinderen van Oosterzele. Elk jaar opnieuw kijken de kinderen reikhalzend uit naar de komst van de Sint. Er is inderdaad niets mooiers dan glunderende kindergezichtjes. Met stip, Sinterklaas blijft het grootste kinderfeest van het jaar. Door corona was het dit jaar niet mogelijk om kinderen thuis te bezoeken.   Zo moest men op zoek naar een andere formule. Het werd een rondrit door Oosterzele. Wel hadden de Sint en zijn Pieten gevraagd om de geldende coronamaatregelen stipt na te leven en die werden door het publiek langs de weg heel gedisciplineerd opgevolgd. Vanop afstand konden de kinderen en hun ouders de goedheilige man en zijn Pieten begroeten. Ze zagen dat het goed was. Als je de kinderen leuke momenten kunt bezorgen, dan is het opzet van deze ‘Sinterklaashappening’ tenvolle geslaagd.   Mooi toch, hoe de Oosterzeelse pagaddertjes, bengeltjes, kleutertjes,…en hun ouders verlangend uitkeken naar de Sint.     Reporter 17

X