Nieuwe affiche BIN-Z roept op tot verhoogde waakzaamheid!


Het is alweer 2 jaar geleden dat de vorige affiche van het BIN-Z in de winkelstraten van Geraardsbergen verscheen. Tijd dus voor vernieuwing! Met een moderne en kleurrijke affiche – die oproept tot veilig winkelen – zetten Stad Geraardsbergen, BIN-Z en Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hun partnerschap opnieuw in de verf!

Het BIN-Z of Buurtinformatienetwerk voor Geraardsbergse zelfstandigen bestaat bijna 7 jaar en telt ondertussen meer dan 130 handelszaken. Binnen dit BIN-Z wordt – in een systeem van wisselwerking – informatie rond feiten van winkeldiefstal, wisseltrucs, uitgifte van vals geld of andere verdachte handelingen aan elkaar doorgespeeld. Dit zorgde de voorbije jaren voor een aanzienlijke daling van het aantal winkeldiefstallen.
 
In het kader van de verhoogde drukte tijdens de eindejaarsperiode werden de voorbije jaren reeds verschillende affichecampagnes gelanceerd omtrent veilig winkelen, steeds in samenwerking met stad Geraardsbergen en de Lokale Politie. Ook in 2020 — hoewel een moeilijk jaar voor de retail — hoopt men dat burgers de weg naar de lokale handelaar blijven vinden. En helaas – zelfs in tijden van Corona – blijven winkeldieven actief. Ook nu wil de campagne dus oproepen tot alertheid én verhoogde waakzaamheid tijdens het winkelen.

De nieuwe affiche is gratis en wordt persoonlijk verdeeld onder de handelaars binnen het handelscentrum. De boodschap erop is duidelijk: merk je verdachte dingen of handelingen op, signaleer dit onmiddellijk! Enkel zo wordt de winkelbeleving in Geraardsbergen voor ons allemaal aangenamer én veiliger!  

X