Zwembad Bevegemse Vijvers terug open op 16 december

Zwemliefhebbers zijn vanaf woensdag 16 december terug welkom in het stedelijk Zwembad Bevegemse Vijvers. De welgekende coronamaatregelen blijven van toepassing en zwemmen is enkel mogelijk op reservatie.

Een ticket reserveren kan vanaf woensdagavond 9 december om 18 uur via de webshop van Zottegem webshopzottegem.recreatex.be.

Op het laatste Federaal Overlegcomit é werd beslist dat zwembaden konden heropenen vanaf 1 december.

“Voor ons stedelijk zwembad kwam deze heropening helaas iets te vroeg. Uitgaande van een langere opgelegde sluiting, werd deze periode aangegrepen om een aantal noodzakelijke werken in de zwem- en kleedzone uit te voeren. De herstellingswerken verlopen volgens plan en we heten iedereen graag terug welkom vanaf volgende week woensdag! Onze verontschuldigen bij alle zwemmers die hoopten eerder een duik te nemen, we werden eens te meer geconfronteerd met onvoorziene wendingen in bijzonder vreemde tijden,” legt schepen van sport Brecht Cassiman uit.

Het zwembadbezoek wordt terug volgens strikte veiligheidsmaatregelen georganiseerd: aangepaste openingsuren, een beperkt aantal toegelaten zwemmers en reserveren op voorhand zijn de regel. Daarnaast wordt gewerkt met tijdsblokken om het publiekszwemmen volledig gescheiden te houden van de activiteiten van de zwemclub. Er zijn wanneer mogelijk zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds tijdsblokken voorzien voor het publiek. Een overzicht van dagelijkse uurregeling kan je vinden op www.zottegem.be/zwembad en bij het reserveren van je tickets. “Zwemmen is gezond, en kan zeker in deze moeilijke tijden een welkome ontspanning zijn.

We kijken er dan ook naar uit het zwembad te heropenen en hebben alle voorzorgen genomen om dat veilig te organiseren: aangepast zwemwater, signalisatie, verplicht handen ontsmetten en veelvuldig reinigen van de infrastructuur. We vragen bezoekers uitdrukkelijk om alle richtlijnen goed op te volgen, en de algemene hygi ëneregels ook tijdens een zwembadbezoek toe te passen,” roept burgemeester Jenne De Potter op.

Reserveren kan dus vanaf vandaag om 18 uur door een dagticket via de webshop of aan de kiosk aan de kassa van het zwembad. Het reductietarief wordt nog steeds tijdelijk toegepast. Abonnementen of beurtenkaarten kunnen in coronatijden niet gebruikt worden maar worden automatisch verlengd (de beurtenkaarten blijven zoals altijd onbeperkt geldig).

X