Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Belangrijke subsidie voor Ontmoetingsplek in Elene

Een buurtcomit é   wil volgend jaar een idyllische ontmoetingsplek inrichten aan de molenvijver in Elene (Zottegem) en heeft zopas een belangrijke projectsubsidie binnengehaaldvoor de realisatie van het parkje. Het wordt plek om te genieten van de natuur, te ravotten, om elkaar te ontmoeten. Een plek voor jong en oud, voor mobiele en minder mobiele mensen. Het wordt een rustpunt voor een wandeling of fietstocht in het prachtige drevenlandschap tussen Elene en het kasteel van Leeuwergem.   “De Platteland Plus subsidie is heel goed nieuws,” zegt Ben Boone van de buurtcomit é Helder Water. “Het heeft de vrijwilligers heel wat tijd en moeite gekost om een goed dossier op te bouwen. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat ons project op   financi ële steun kan rekenen.” De Vlaams overheid (VLM)   en de Provincie Oost-Vlaanderen voorzien samen 50.000 euro subsidie.   Om dit bijzonder project te kunnen realiseren zijn nog eens 17.500 euro bijkomende middelen nodig.  

Heel wat buurtbewoners en wandelaars die de ontmoetingsplek ontdekken op onze fameuze griezelwandeling  zijn enthousiast over de toekomstplannen.

De kas spijzen met evenementen is gezien de huidige corona-maatregelen onmogelijk. Daarom is de lopende crowdfundingscampagne   met het Streekfonds Oost-Vlaanderen nog belangrijker geworden dan ze al was.   Sympathisanten, lokale ondernemers en verenigingen kunnen het project   ondersteunen.   Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest via de Koning Boudewijnstichting. In 2020 krijgen deze giften een verhoogde aftrek van de personenbelasting van 60%. Streekmotor23, één van de regio’s binnen Streekfonds Oost-Vlaanderen, verdubbelt het opgehaalde bedrag tot maximum 10.000 euro.

“Een gift van 40 euro kost na belastingaftrek eigenlijk maar 16 euro en levert 80 euro op voor de toekomstige ontmoetingsplek.” zegt Gertjan De Vuyst van de VZW.

“Elke dotatie betekent dus een ongelooflijke boost voor ons project. Partners en sponsors, klein of groot, maken echt het verschil voor dit lokale project.”

Ook schepen Leen Goossens steunt het project: “Als schepen van leefmilieu ben ik zeer verheugd te vernemen dat het subsidiedossier van de VZW Helder Water werd goedgekeurd. Het inrichten van nieuwe groene ontmoetingsruimte is één van onze beleidsdoelstellingen, en we dragen dit project een warm hart toe. Bij deze dan ook een oproep om dit project te steunen. Ook vanuit Stad Zottegem zullen we bekijken welke bijkomende inspanningen we nog kunnen leveren.”

De crowdfunding loopt nog tot het eind van dit jaar net zoals de griezelverhalenwandeling werd bewust gratis gehouden.

Help mee om dit lokale project te realiseren via:

https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/28354.  

Wil je de route voor de griezelverhalenwandeling ontvangen? Mail dan naar GriezelWandelingElene@gmail.com

X