Snel een boodschap doen in centrumstraten van Zottegem wordt makkelijker in 2021

Klantvriendelijk systeem met 30 minuten gratis parkeren

Het stadsbestuur van Zottegem plant in de loop van 2021 van start te gaan met een Shop & Go parkeersysteem in een aantal winkelstraten in het centrum. Op een Shop & Go plaats mag je gedurende 30 minuten gratis parkeren, wat deze parkeerplaatsen ideaal maakt voor wie vlug iets wil ophalen of snel een boodschap doen in de centrumwinkels.

 

Het systeem werkt met intelligente sensoren in het parkeervak die de geparkeerde wagen registreren. Als na 30 minuten de auto er nog staat, wordt er een signaal verzonden naar de parkeerwachter. Het voordeel is dat bezoekers niet voor de parkeertijd moeten betalen en dat zij niet langer naar de parkeermeter moeten om hun nummerplaat in te toetsen.

“Met de Shop & Go parkeerplaatsen zetten we een volgende stap om het winkelen in ons handelscentrum aantrekkelijker te maken. Dit systeem is ideaal voor het doen van korte boodschappen en moedigt inwoners aan om bij lokale handelaars te winkelen. De bereikbaarheid van de winkels wordt beter en het is een oplossing die lokaal winkelen makkelijker maakt,” licht schepen van middenstand en lokale economie Evelien De Both toe.

Schepen van mobiliteit Evert De Smet vult aan: “Met het Shop & Go parkeersysteem wordt de rotatie van parkeerplaatsen zo hoog mogelijk gehouden en vermindert het zoekverkeer in het centrum, dat is een belangrijk mobiliteitsvoordeel. Uiteraard is dit slechts één schakel in het parkeerbeleid, dat binnen de opmaak van het vernieuwd mobiliteitsplan verder uitgewerkt wordt.”

Het invoeren van dit systeem komt er mede na advies vanuit de lokale middenstandsraad en de VZW Zottegem Winkelcentrum. “We vinden het belangrijk dat ook de stem van handelaars in zulke dossiers gehoord wordt. De vraag werd afgetoetst bij andere steden die dit systeem gebruiken en hun ervaringen zijn positief. Ook voor Zottegem zal het ongetwijfeld voordelen opleveren,” besluit schepen De Both.

 

 

 

X