Verschillende geseinde personen in de kraag gevat na politionele actie


Geraardsbergen. Op donderdag 10 december 2020  voerde  de  Buurtpolitie  van de  Lokale  Politie Geraardsbergen/Lierde  een  actie “Gerechtigheid” uit.    Doel van deze actie was om geseinde personen opsporen! Dit betreffen dikwijls personen die zich weten te onttrekken aan politie en justitie. ‘We willen hiermee enerzijds het  signaal geven dat daders hun straf niet kunnen ontlopen en anderzijds dat we slachtoffers niet in de kou laten staan’, laat de politie in een communiqu é weten.

Door een gerichte actie van de Buurtpolitie van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde werden zes personen aan een gerechtelijk verhoor onderworpen. Zij konden allen na een verhoor beschikken.   Twee andere geseinden werden overgebracht naar de strafinstelling: één voor het niet naleven van zijn elektronisch toezicht.   De andere persoon met een bevel tot gevangenneming. Ook werd een betekening van een gevangenisstraf uitgevoerd.   Deze persoon moet zich binnen de voorziene termijn aanbieden bij de strafinstelling.

Verder werd voor vijf bestuurders  een ‘verval recht tot sturen’ betekend. Vijf andere personen werden administratief in regel gesteld, wat betreft hun verblijfplaats.  Ten slotte  arresteerde  onze recherchedienst ook 2 personen:  1  ervan stond  internationaal geseind.  De andere  persoon werd van zijn vrijheid beroofd  omwille van schending van zijn voorwaarden.   Beiden werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.  Dergelijke acties zullen in de toekomst zeker herhaald worden  en  moeten  ervoor zorgen dat personen in de toekomst beter gevolg zullen geven aan oproepen van politie en justitie!

X