Stijging COVID-19 pati ënten AZ Sint-Elisabeth: bezoekverbod verlengd tot en met 6 januari 2021

Het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem laat weten dat het bezoekverbod werd verlengd tot en met 6 januari wegens een nieuwe stijging van het aantal COBID-19 pati ënten

“Sinds begin vorige week zien we de cijfers in ons ziekenhuis opnieuw stijgen, waardoor de teller vandaag op 49 positief geteste pati ënten staat waarvan er 3 verzorgd worden op de dienst intensieve zorgen”, legt communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis Nicky De Temmerman uit. “Ook bij de huisartsenwachtpost Panacea gaan de cijfers opnieuw de hoogte in. Met deze cijfers in het achterhoofd zijn we genoodzaakt het bezoekverbod nog steeds aan te houden, al zeker tot en met 6 januari 2021. Enkele diensten zoals Materniteit en Neonatologie, Pediatrie, Medium Care en Intensieve Zorgen vormen een uitzonderling op deze maatregel. Wanneer vanuit de communicatie tussen de familie en het zorgteam blijkt dat er nood is aan bezoek, dan kunnen wij ook in deze uitzonderlijke omstandigheden toch bezoek toelaten. We beseffen dat dit niet makkelijk is voor onze pati ënten en hun familie, maar vragen begrip voor deze maatregel. Alleen op deze manier kunnen we dit virus te baas. Meer uitleg over de uitzonderingen en de procedure voor uitzonderlijk bezoek is terug te vinden op onze website https://www.sezz.be/bezoeker/bezoekuren.aspx.”

X