Stefaan Premereur (Open Vld) legt zijn mandaat neer


Geraardsbergen. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn heeft dinsdagavond 15 december kennis genomen van het ontslag van Stefaan Premereur in het Bijzonder Comit é voor de Sociale Dienst. De Open Vld heeft een ontvankelijke voordrachtakte ingediend. Stefaan Premereur laat in een telefonisch onderhoud weten dat hij zich wil terugplooien op zijn corebusiness, nl. Beauprez Service Residenties. ‘Ik ben voel me als burger van deze stad erg betrokken bij het bestuur van deze stad, maar mijn politiek engagement kan ik momenteel niet combineren met mijn professionele uitdagingen. Daarom zet ik tijdelijk een stap opzij. Ik ben er zeker van dat Ann voluit zal gaan en wens haar veel succes.’

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond Stefaan Premereur op de twintigste plaats op de lijst van de liberalen en behaalde 374 voorkeurstemmen. Ann Stevens zal Stefaan Premereur opvolgen in het Bijzonder Comit é voor de Sociale dienst. Ann Stevens heeft de eed afgelegd ten overstaan van de voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn en in aanwezigheid van de algemeen directeur. Ann Stevens stond met de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de zestiende plaats en behaalde 364 voorkeurstemmen.

Julien Borremans

X