Lokale handel ondersteunen met eindejaaractie en OH – bon

Haal het beste uit Oosterzele

In bib Scheldewindeke heeft schepen van lokale economie Orville Cottenie nieuwe acties voorgesteld om de lokale handelaars extra te ondersteunen. Hij hield een vurig pleidooi om lokaal te kopen. Na de koopzondagen worden een eindejaaractie voor takeawayzaken en een Oh – bon gelanceerd. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Vanaf vrijdag 18 december start de kraslotenactie bij de takeawayzaken. Het gaat vooral om restaurants en horeca. ‘We verdelen 7.500 krasloten onder hen met honderd winnende loten van 25 euro. Ze kunnen gebruikt worden in alle handelszaken’, duidt schepen Orville Cottenie. In het straatbeeld zijn stickers, vlaggen en spandoeken verschenen om streekproducenten en lokaal kopen te promoten. Medio januari 2021 wordt de Oh — bon gelanceerd. ‘Het is een gemeentelijke cadeaubon waarvan je zelf de waarde kunt bepalen. Je kan de bon online kopen en printen of laten leveren per post. De bonnen zijn geldig in alle lokale winkels’, vervolgt schepen Orville Cottenie.
De nieuwe website bevat info over de lokale handel, markten, acties en een e-loket. Via de link van Oosterzele Onderneemt vind je een lijst van de lokale middenstanders. Het schepencollege keurde ook het charter ‘lokaal aankopen’ van de provincie goed en engageert zich om zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen.

Open Vld plus is tevreden dat campagne eindelijk start
Fractieleider Filip Michiels en Steffert Van Neste (ondervoorzitter Open vld plus en covoorzitter Oosterzele Onderneemt: ‘We zijn tevreden met de campagne die nu uiteindelijk start in het straatbeeld in Oosterzele. Onze voorzet hiervoor op de gemeenteraad van 3 september jl.wordt nu mooi binnengekopt. Het zal onze inwoners in elk geval er nog extra toe aanzetten om kerst- en nieuwjaarsgeschenken, maar ook lekkernijen zeker lokaal te kopen. Want Oosterzele heeft op dat vlak heel wat te bieden. Ook na de feestdagen blijven we iedereen oproepen om zo veel mogelijk lokaal te kopen. Onze kleine ondernemers zijn in deze Corona-crisis het meest getroffen. Hen moeten we het meeste steun bieden’, reageren Filip Michiels en Steffert Van Neste. Reporter 17

 

 

X