ingezonden foto

Natuurpunt bezorgt woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw Ter Veldbloemen een gratis vogelvoederplaats

 

Op dinsdag 15 december werd door VIVARA en NATUURPUNT Oosterzele een vogelvoederplaats geschonken aan het Woonzorgcentrum O.L.V. ter Veldbloemen in Scheldewindeke. Een mooi eindejaarsgeschenk van Vivara en Natuurpunt. Een mooi hartverwarmend gebaar en een leuke verrassing die door de directie, het personeel en de bewoners van O.L.V. Ter Veldbloemen enorm werd gewaardeerd. Het Woonzorgcentrum beleefde door de coronacrisis moeilijke tijden. Natuurpunt Oosterzele en Vivara willen het WZC een hart onder de riem steken en de natuur dichter brengen. De bewoners gaan aan de vogelvoederplaats veel rust en ontspanning beleven. (Reporter 17, foto’s DDL, Natuurpunt).

Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingstehuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt. Voor bewoners van woonzorgcentra is dit echter niet evident. Het bedrijf schenkt daarom een 15-tal verpleeg- en verzorgingstehuizen een mooie vogelvoederplaats, zodat bewoners ook een stukje van de natuur kunnen genieten. Vivara werkt hiervoor samen met Natuurpunt, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen.

Annelies Sevenant van Natuurpunt Oosterzele: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur — ook in de eigen achtertuin – valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Ook de natuurgebieden worden massaal opgezocht de afgelopen maanden. Dat horen we veelvuldig van onze familie, vrienden en leden. Zorginstellingen beleven momenteel een bijzonder moeilijke tijd. Natuurbeleving is voor hen sowieso al niet evident.”

“Vorig jaar hebben we WZC OLV Ter Veldbloemen ondersteund bij de aanvraag van een projectsubsidie “Natuur in je buurt” bij het Agentschap Natuur en Bos om een deel van hun terreinen een natuurvriendelijke inrichting te geven. Met positief resultaat. De aanleg van de terreinen zal weldra starten. Om de bewoners een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden, hebben we ook niet geaarzeld om ze nu voor te dragen voor de actie van Vivara. Dit vormt een mooie aanvulling op de geplande aanleg van de terreinen”, vult Mathieu Wille aan.

“Bij de zorginstelling wordt een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Ik hoop dat zowel bewoners als personeel daardoor af en toe hun zorgen een momentje opzij kunnen zetten om te genieten van al het leven om het huis”, aldus Jan Thomassen, directeur van Vivara.

Vivara
Vivara is dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin. De behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit staan voorop. Vivara Belgi ë werkt hierbij exclusief samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen. De producten worden verkocht via de eigen webshop Vivara.be, partnershops, in tuincentra en dierenspeciaalzaken. Een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan de natuurbeschermingsorganisaties.

Natuurpunt
Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met bijna 118.000 gezinnen als lid en meer dan 10.000 actieve vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 26.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Maar ook buiten deze natuurgebieden zet Natuurpunt zich in voor het behoud van de natuur.

Natuurpunt Oosterzele
Natuurpunt Oosterzele heeft ongeveer 400 leden. Onze vrijwilligers beheren het natuurgebied Gondebeek (Landskouter/Gontrode/Lemberge) en recent ook 12 hectare in Ettingebos (Oosterzele). Daarnaast hebben we verschillende acties rond soortenbescherming (uilen, amfibie ën, vleermuizen), werken we activiteiten voor scholen en andere doelgroepen uit en volgen we het lokale milieu- en natuurbeleid op. Meer info op www.natuurpuntoosterzele.be

X