Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Sluikstorten blijft een groot probleem in de Zwalmstreek

Er worden vandaag de dag camera’s ingezet om sluikstorters te betrappen. Niettemin blijft het een immens probleem. Dit konden we vandaag   zelf vaststellen aan de glascontainers in Hundelgem. Naast isomo troffen we er ook olie en andere smurrie aan.

Deze containers worden vandaag de dag geregeld in het oog gehouden door minicamera’s.   Als de dader(s) kunnen worden geïdentificeerd dan zal de gepeperde (boete) wel volgen.

 

X