foto Lekker Oost-Vlaams

Lekker Oost-Vlaamse feesten

7 vingerlikkende creaties met lokale, ambachtelijke en pure streekproducten

7 vingerlikkende creaties met lokale, ambachtelijke en pure streekproducten om thuis na te maken!

Een klein feestje in je bubbel kan ook met streekproducten. Drie topchefs uit de provincie cre ëerden heerlijke recepten met lokale producten.
Kook dit eindejaar lokaal met ‘Lekker Oost-Vlaams’ en geef onze lokale economie een boost.
‘Lekker Oost-Vlaams’ stelt een eindejaarsmenu met Oost-Vlaamse streekproducten voor. Drie enthousiaste topchefs gingen de uitdaging aan om met streekproducten nieuwe en unieke smaakcombinaties te cre ëren. Laat je inspireren door de combinaties van streekproducten, om deze daarna zelf thuis uit te proberen.

  • Didier Bourdeaux van restaurant Maison D uit Ronse ging aan de slag met streekproducten uit de Vlaams Ardennen.
  • FERM catering, met Brecht Lamote achter het vuur, werkt met de producten uit de Zwalmstreek.
  • Bij Jürgen Rysselaere van Jürgen Kookt staan de lokale producten uit het Meetjesland centraal.
foto Lekker Oost-Vlaams

“In de feestelijke gerechten toont de streek zich van haar beste en vooral lekkerste kant. De consument kan met de recepten van chefs uit de regio én met lokale, pure en ambachtelijke streekproducten aan de slag.” zegt gedeputeerde en voorzitter van EROV Leentje Grillaert. “In een handomdraai tover je unieke gerechten op tafel, die bovendien onze lokale producenten ondersteunen.”
Deze feestelijke gerechten en recepten worden gratis verspreid via de social media en de website van Lekker Oost-Vlaams.

 

foto Lekker Oost-Vlaams

EROV zet al jaren in op de ondersteuning van onze lokale streekproducten en -producenten onder de koepel Lekker Oost-Vlaams. Met deze feestelijke recepten geven we de streekproducten extra bekendheid.
EROV wil ook de lokale economie, de producenten van streekproducten en de horeca, in deze moeilijke tijd ondersteunen. Wie kiest voor streekproducten, kiest voor kwaliteitsproducten die lokaal en ambachtelijk gemaakt worden door gepassioneerde vakmensen.
De samenwerking tussen Lekker Oost-Vlaams, de chefs en de lokale streekproducenten levert niet alleen een culinair hoogstandje op, maar geeft ook de lokale economie een boost.

https://www.lekkeroostvlaams.be/recepten/

X