Politie Geraardsbergen/Lierde extra waakzaam én aanwezig tijdens de eindejaarsperiode

'Wie de coronamaatregelen overtreedt, krijgt niet alleen een boete, maar riskeert ook een dagvaarding voor het gerecht!'


Geraardsbergen/Lierde. Kerst en nieuw staan voor de deur. Helaas dit jaar geen ‘open’ deur zoals de vorige jaren. Dit jaar zien onze feestdagen er door het coronavirus immers helemaal anders uit want ook tijdens de eindejaarsperiode blijven de coronamaatregelen van kracht. Wie in een gezin leeft, mag dus maar één (knuffel)contact uitnodigen. Politie Geraardsbergen/Lierde zal toezien op het respecteren van deze regels door maximaal aanwezig te zijn in het straatbeeld, zowel overdag als ’s nachts!  

Gezellig met de volledige familie rond de kerstdis of een stapje in de wereld zetten met Nieuwjaar, het zit er eind 2020 niet in. Ook met de komende feestdagen is het verplicht om je aan de geldende coronamaatregelen te houden. En die regels… zijn strikt: slechts 1 contact bij je gezin aan tafel. Enkel alleenstaanden mogen 2 mensen tegelijk uitnodigen, maar dan alleen op 24 OF 25 december. Verder blijft de nachtklok – van middernacht tot 5 uur ’s morgens – gelden en is vuurwerk verboden.

Net zoals iedereen, hadden ook wij het liever anders gezien” zegt korpschef Patrice De Mets van politie Geraardsbergen/Lierde. “Toch is het meer dan nodig dat iedereen zich houdt aan de regels, dat bewijzen de cijfers. Daarom zullen we – in navolging van de oproep van onze eerste minister – extra politiepatrouilles de baan opsturen de komende 2 weken. Overdag zal er verhoogd toezicht zijn op drukke plaatsen. In de nachten van de feestdagen zullen zowel de avondklok als het samenscholingsverbod nauwlettend in de gaten worden gehouden.”  

Zowel burgemeester De Padt als Soetens steunen de korpschef in haar handhavingsbeleid. “We mogen de teugels nu niet loslaten. Doen we dit wel, dan stevenen we resoluut af op een derde golf. En dat wil niemand! Daarom is het uiterst belangrijk om de regels te volgen. Wie dit niet doet, brengt anderen in gevaar én toont nul respect tegenover diegenen die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Overtreders moeten dus streng worden aangepakt!”

Maar wat riskeren overtreders nu concreet? Het antwoord van de korpschef is kordaat en duidelijk: “Ik wil dat onze inwoners weten dat wij extra waakzaam zullen zijn. Geluidsoverlast, grote groepen mensen die zich in dezelfde omgeving bevinden, veel auto’s voor de deur … Elke vaststelling zal onverbiddelijk leiden tot de opmaak van een proces-verbaal. Wie de coronamaatregelen overtreedt, krijgt niet alleen een boete, maar riskeert ook een dagvaarding voor het gerecht!”

X