Stadsbestuur sensibiliseert in vijf talen voor naleven coronamaatregelen


Geraardsbergen. Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft een sensibiliseringsbrochure uitgegeven in 5 verschillende talen. Daarin staan de belangrijkste regels opgesomd in het Nederlands, het Frans, het Engels, het Arabisch en het Russisch. Geraardsbergen telt onder haar inwoners een groot aantal personen die het Nederlands niet als moedertaal spreken. Voor deze personen is het niet altijd evident om de offici ële berichtgeving in het Nederlands te volgen. De brochure komt daaraan tegemoet.

Dit zijn de talen die heel wat anderstaligen in Geraardsbergen als moedertaal of tweede taal spreken. De brochure werd rechtstreeks verzonden aan de anderstaligen binnen onze stad. Daarnaast wordt ze verdeeld via de sociale werkers, de voedselbedeling en via winkels waar de anderstalige inwoners vaak hun inkopen doen. ‘We willen als lokaal bestuur zo doelgericht mogelijk werken. Daarom werd de sensibiliseringsfolder in 4 extra talen uitgegeven en rechtstreeks gepost bij zo’n 1.300 personen uit het vreemdelingenregister. Telkens de coronamaatregelen veranderen, sturen brugfiguren in diversiteit laagdrempelige WhatsAppberichten in meerdere talen naar de verschillende doelgroepen. Deze folder sluit daar mooi bij aan en onderstreept   nog eens het belang van de veiligheidsvoorschriften’, zegt schepen van Samenleving Kristin Vangeyte (Open Vld).

De brochure maakt deel uit van een breder communicatieplan naar de verschillende doelgroepen binnen de stad. Zo waren er al eerder een radiospot, een open brief van de burgemeester, banners in de stad voor jongeren, een constante informatiestroom via de website en de sociale media, communicatie via de scholen (Smartschool), … ‘Laat het duidelijk zijn: Geraardsbergen verwacht van elk van haar inwoners een groot engagement om de coronacijfers naar beneden te halen. Het is samen dat we sterk staan’, besluit schepen Vangeyte.

 

X