@Rv - Nieuwe politieke partij PVDA Ninove schenkt schenkt 50-tal dozen aan Zonder Honger naar Bed

PVDA Ninove schenkt 50-tal dozen aan Zonder Honger naar Bed!

De opstartende PVDA-groep in Ninove maakte meteen een vlammende start. In het kader van “Winter van solidariteit” besloot de groep contact te nemen met de mensen van Zonder Honger Naar Bed, die een inzamelactie van adventsdozen  houdt om te verdelen onder kwetsbare Ninovieters.  De bedoeling van deze omgekeerde adventsactie was dat de mensen elke dag een voedsel- of verzorgingsproducten in een doos staken. Deze dozen zullen dan door de organisatie tijdens de kerstperiode verdeeld worden onder de gezinnen die daar nood aan hebben in Ninove.
In een mum van tijd werden leden en sympathisanten van PVDA in de regio bereikt, die enthousiast een 50-tal dozen met goederen aanleverden.

“We zijn blij dat we dankzij onze leden uit Ninove zo een mooie gift kunnen doen aan deze groep,” zegt Sabine De Waele, de regioverantwoordelijke. Wij willen hiermee een warm signaal van solidariteit geven, wetende dat 1 op 5 Belgen in armoede leeft en nog een grotere groep kampt met een hoog armoederisico. Wij beseffen heel goed dat deze geschenken voor deze mensen slechts een druppel op een hete plaat zijn en structureel niets oplossen. Dat deze actie nodig is, toont nogmaals aan dat er enorme leemtes zitten in ons systeem.”
We willen de mensen hiermee bewust maken van de tendens van stijgende armoede en de groeiende kloof tussen arm en rijk aanklagen.

De groep sluit niet uit dat er nog solidariteitsacties zullen volgen, want de winter moet nog beginnen en de solidariteit is ontembaar.
De PVDA maakt zich ondertussen sterk ook politiek op te komen tegen armoede en tegen de groeiende kloof tussen arm en rijk.