Bouwprojecten in Sint-Maria-Oudenhove. Nieuwe eigenaar reikt de hand

In Sint-Maria-Oudenhove hebben buurtbewoners van het Sint-Hubertusplein zich verzameld rond een protest tegen de plannen van de nieuwe eigenaar van de oude pastoriewoning en een pand op de hoek van het Sint-Hubertusplein. De buurtbewoners vrezen in hoofdzaak de teloorgang van het landelijke karakter van Sint-Maria-Oudenhove terwijl de bouwpromotor de hand reikt en verzekert dat een nieuwbouw hand in hand kan gaan met die bezorgdheden. Lees hierin aub geen voorkeur van NUUS mbt de feiten. Wel een medium dat graag iedereen aan het woord laat.

Lees meer over de ‘Vrienden van Oudenhove’ die het buurtprotest sturen en bezwaarschriften in die zin verzameleden via deze link. De bouwpromotor nam contact met ons op en wij houden er aan zijn bedenkingen ook mee te geven. Hij heeft het over de pastoriewoning en over een vervallen hoekwoning op het Sint-Hubertusplein. Allebei zijn eigendom. Je leest ze hieronder.

De bedenkingen van de bouwpromotor, nieuwe eigenaar:

  • beide projecten zijn zeer kleinschalig — in tegenstelling tot geïnsinueerd wordt
  • hebben wij altijd heel minutieus alle richtlijnen gevolgd mbt het uitzicht, de dorpskern gaat verfraaien, ipv een bouwvallig gebouw op de hoek.
  • ben ik ook bereid om creatief mee te denken…. het is makkelijk om iets te bekritiseren door mensen die puur uit eigen belang handtekeningen hebben verzameld- heb ik ook de gemeenteraad gevolgd, en voor vanuit de partij Groen waren opmerkingen, maar contradictorisch tov hun algemeen beleid
  • Wil de politiek een elitaire woning? Of een perceel waar 5 gezinnen kunnen wonen in de dorskern, mits de authenticiteit te behouden van de pastoriewoning
  • De woning voldoet in de huidige staat aan geen enkele norm qua afwatering, EPB, opvang hemelwater enz….
  • Is er voor de aankoop door ons uitgebreid geïnformeerd naar wat mogelijk was, zelfs de Pastoriewoning afbreken was een optie… om de dat dit niet beschermd is
  • Het kan toch niet zijn dat wij dan achteraf door de verkopers (gemeente) duidelijke informatie kregen, waar dan op terug gekomen wordt.

Ik heb een oproep gedaan naar alle mensen die de klacht ondertekenen om mij persoonlijk een mail te sturen, of voorstellen te doen… het kan toch niet zijn dat door een petitie bouwgrond ineens tuingrond wordt? Een gemeente kan zich toch niet veroorloven om een woning te verkopen, met duidelijke info van de dienst stedenbouw , de notaris enz… om dan achteraf het pand en de bouwgrond een totaal andere bestemming te moeten geven.

 

X