Ilva komt gratis kerstbomen inzamelen in Zottegem

In de meeste woonkamers zullen er wel geen cadeautjes meer onder liggen maar in veel gezinnen is het toch de gewoonte dat de kerstboom er op zijn ‘ereplaats’ blijft staan tot het weekend na Driekoningendag 6 januari. Dit zal echter niet kunnen bij wie gebruik wil maken van de gratis inzameling van kerstbomen die Ilva voor het veertiende jaar op rij organiseert in alle steden en gemeenten die van het werkgebied van deze intercommunale deel uitmaken. De inzameling vindt immers reeds deze week plaats, op dezelfde dag van de normale tweewekelijkse inzameling van gft-afval (raadpleeg uw afvalkalender).

Men mag de kerstboom gewoon naast de gft-container plaatsen maar ook wie geen gft-container aanbiedt voor lediging, mag zijn / haar kerstboom meegeven. De boom moet weliswaar van pot, aardkluit en versieringen ontdaan zijn en mag maximaal 2 meter hoog en 30 kg zwaar zijn. Op de kerstboom hoeft geen sticker te worden aangebracht. Bomen uit kunststof komen uiteraard niet in aanmerking; deze horen bij het grofvuil (in het recyclagepark of afhaling op aanvraag via 053 85 85 45).

X