Bewoners Windekekouter blij met mooie attentie van buurtcomit é

Win – T – Oost brengt licht in donkere tijden

2020 zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin het onzichtbare smerig virusje ons uit elkaar trok. 2020 stond bol van de grafieken, statistieken en cijfers. Het leek wel ‘hoger — lager’, het eens zo populair televisiespel. Het gebrek aan sociaal contact weegt door. Maar je zou het in coronatijden haast vergeten, er waren ontelbare initiatieven om mensen een hart onder de riem te steken. Zo ook een mooi en hartverwarmend gebaar van het buurtcomit é Win — t — Oost, alle bewoners van de Windekekouter ontvingen een mooie attentie. Een licht in deze barre coronatijden. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
‘Met spijt in het hart moeten we ons buurtfeest in februari 2021 cancelen’, meldden Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin, de drijvende krachten van het buurtfeest van de Windekekouter. Het raakt niet alleen het comit é Win — t — Oost, maar ook de bewoners van de Windekekouter die maar al te graag present hadden getekend op de zesde editie van het buurtfeest. In 2016 werd door het ‘Win — t — Oost-comit é’ het idee gelanceerd om een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Windekekouter. Met succes. Ook op de volgende edities sloofde het comit é zich af om van ‘Win — t — Oost’ een schitterend buurtfeest te maken. Elke keer opnieuw een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren. Het comit é slaagde erin om de bewoners samen te brengen. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Velen kenden mekaar op de eerste editie in 2016 nog niet, maar de buurtbijeenkomst bleek al snel de ideale gelegenheid om de banden op de Windekekouter te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Het project bulkt van de goede bedoelingen. Een concept dat mensen samenbrengt. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. Dankzij het buurtfeest geraken de bewoners van de Windekekouter nu gemakkelijker aan de praat. Een buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Het was op de vijf vorige edities mooi om zien, zo met velen uit de straat tafelen, het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn. ‘Enorm jammer dat we dit jaar het buurtfeest van de Windekekouter niet kunnen houden, toch willen we laten weten dat Win — t — Oost er nog altijd is en we er altijd zijn voor jullie. Achter de schermen laten we idee ën de revue passeren en hopen we om dit jaar nog wel iets te kunnen organiseren. Jullie idee ën zijn welkom. Een warme oproep, even zwaaien naar mekaar, een babbel op afstand, een telefoontje, ‘t kan zoveel betekenen in deze bijzondere tijden’, klinkt het heel menslievend bij de ‘magnificent six’ van de Windekekouter.   We zijn er zeker van dat we het vermaledijde coronavirus klein krijgen, de verlossende vaccins zijn er, laat de prikjes snel komen. De hoop gloort.     Reporter 17
X