BRUISEND BALEGEM 2021

Tiende editie van Bruisend Balegem verhuist naar 2022

‘Zaterdag 15 augustus 2020 stond al lang aangestipt in onze agenda. We keken vol goesting en ambitie uit naar een nieuwe feesteditie van Bruisend Balegem. Voor de tiende keer zou Balegem gonzen van feestgedruis, pittige muziek, lachende gezichten. Maar het mocht niet zijn’, zucht opperbruiser Christ Meuleman. Intussen zijn opperbruiser Christ Meuleman en zijn ronduit schitterend B.B.-team er in geslaagd om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement te maken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De code Covid-19 zet ons land op slot. Jammer maar logisch. Ook bij Bruisend Balegem rezen de twijfels. Lukt het of lukt het niet? Het strafste dorpsfeest van het zuiden van Oost-Vlaanderen is de facto een massa-evenement. Op basis van de beslissingen van de Veiligheidsraad op vrijdag 24 april en het advies van het Politiecollege, kon het College van Burgemeester en schepenen van Oosterzele niet anders dan Bruisend Balegem als massa-evenement te verbieden. De tiende editie van Bruisend Balegem wordt niet geschrapt maar verhuist naar 15 augustus 2022, bij leven en welzijn.

‘Op naar Bruisend Balegem 2021………dachten we. Maar de onzekerheid die vandaag nog altijd aanhoudt omtrent organisatie van massa-evenementen, noopt ons ertoe om voor “zekerheid” te kiezen: daarom zal de 10de editie van BB doorgaan op 15 augustus 2022. We plannen wel enkele activiteiten rond het kermisgebeuren van 15 augustus 2021. Dit binnen de op dan moment geldende regels. We volgen de evolutie van deze pandemie op de voet en de bijhorende regels, om vanaf het weer kan een activiteit te kunnen plannen in “ons” Balegem’, duidt opperbruiser Christ Meuleman.

FEESTEDITIE MET EEN EIGEN BIER

 

Lekker, lekker, lekker … dat Bruiserken. Voor de tiende editie heeft Bruisend Balegem een eigen bier op de markt gebracht. Het Bruiserken. In twee varianten: blond en amber. De biertjes zijn al gebrouwen en ze zitten op fles. Dus zijn ze nu al te koop, als steun voor Bruisend Balegem. Ze worden verpakt in een mooie geschenkendoos, per vier en per pakket betaal je € 10 euro. En aan huis geleverd, veilig en wel. We hopen je binnenkort nog verder te kunnen informeren over de nieuwe plannen van Bruisend Balegem 2022. Het zal even wennen zijn maar we gaan er voor’, besluit opperbruiser Christ Meuleman.     Reporter 17

X