De coronamaatregelen en het vuurwerkverbod werden goed nageleefd in de gemeenten van de politiezone Regio Rhode & Schelde

De burgemeesters en de gemeentebesturen Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele van onze politiezone Regio Rhode & Schelde, wensen samen met onze korpschef en alle medewerkers iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2021 toe.

De maatregelen werden zowel op oudejaarsnacht als op nieuwjaarsdag en het weekend daarop goed nageleefd. Al dienden we helaas wel enkele overtreders te bekeuren.In de nacht van oud naar nieuw noteerden we 6 tussenkomsten inzake het verbod op vuurwerk, maar er konden geen aanstokers aangetroffen worden. Daarnaast hadden we 2 tussenkomsten voor samenscholingen van meer dan 4 personen. Uiteindelijk werden 3 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van het mondmasker en 11 voor het niet naleven van de avondklok. Diezelfde nacht werden er eveneens 3 processen-verbaal opgemaakt voor het sturen onder invloed waarbij één persoon zijn rijbewijs ingetrokken werd.

Gespreid over het afgelopen weekend kwamen we tussen voor 1 samenscholing van meer dan 4 personen, werden er 4 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van het mondmasker en 18 voor het niet respecteren van de avondklok.Er werden deze keer geen lockdownfeestjes vastgesteld. Noch op nieuwjaarsnacht, noch in het afgelopen weekend.Jammer genoeg zien de coronacijfers er nog niet helemaal goed uit en zullen we ons hoogstwaarschijnlijk nog even aan de maatregelen moeten houden.Samen met u kijken we dan ook uit naar de beslissingen van het overlegcomit é van aanstaande vrijdag.

Hou vol en blijf goed zorg dragen voor elkaar, de politiezone Regio Rhode & Schelde

X