Wachtdienst vanaf 8 januari tijdens weekend en feestdagen bereikbaar op nummer 1733


Geraardsbergen. Op vrijdag 8 januari 2021 treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende, medische problemen. De wachtpost is bereikbaar op het nummer 1733. Op weekavonden blijven de gewone wachtnummers gelden.

Een dringend, medisch probleem tijdens het weekend/op feestdagen

Inwoners kunnen elk weekend en elke feestdag terecht bij de wachtpost op het nummer 1733. Na het doorgeven van de postcode of gemeente/stad, worden ze verbonden met de hoofdpost in Lennik of de sattelietpost in Ophasselt.

De satellietpost in Ophasselt (met fysiek adres: Leopoldlaan 83, bus 401, residentie ‘t Hoogvelt) is bereikbaar tijdens de volgende uren:

  • Weekend: van vrijdag 19u tot 23u, van zaterdag 8u tot 23u en van zondag 8u tot 23u
  • Feestdag: avond voor de feestdag van 19u tot 23u en feestdag zelf van 8u tot 23u

De hoofdpost in Lennik (Assestraat 191A bus 2) is doorlopend geopend (ook tussen 23u ’s avonds en 8u ’s ochtends).

Belangrijk is om niet zomaar binnen te lopen in de wachtposten maar eerst altijd het nummer 1733 te bellen. Via dat nummer kan ook een huisbezoek aangevraagd worden voor mensen die zich echt niet kunnen verplaatsen.

Een medisch probleem op weekavonden

Op weekavonden blijven de gekende wachtnummers van kracht. Inwoners kunnen tijdens de week van 19u ’s avonds tot 8u ’s ochtends de wachtdienst bellen via één van deze twee wachtnummers:

  • 054 41 06 07: inwoners van Atembeke, Geraardsbergen centrum, Goeferdinge, Moerbeke, Nederboelare, Onkerzele, Overboelare, Viane, Waarbeke, Zarlardinge
  • 054 42 39 39: inwoners van Appelterre-Eichem, Aspelare, Grimminge, Idegem, Nederhasselt, Ophasselt, Schendelbeke, Smeerebbe-Vloerzegem, Voorde, Zandbergen
X