Carnaval Zottegem gaat door bij u thuis!

Carnaval Zottegem 2021 zal op geen enkele kalender terug te vinden zijn. De 64ste  editie had het moeten worden maar door de Coronapandemie zal er helaas dit jaar geen 11 dagen gefeest worden.
Radio M fm en de Carnavalraad willen echter deze editie niet zomaar laten voorbijgaan. Op zondag 10 januari ’21 zorgt radio M fm voor een digitale muzikale carnavalstoet in elke huiskamer.

 

“Dat er dit jaar geen carnaval zal gevierd worden was al langer beslist door het stadsbestuur in samenspraak met de Carnavalraad en het Feestcomit é maar niets doen is geen optie,” vertelt de voorzitter van de Carnavalraad Martine Van Den Broucke.
Radio M fm trekt al jarenlang mee aan de kar van Zottegem Carnaval. Samen met toenmalig schepen van Feestelijkheden Dirk Van Herzeele organiseerde M fm in 2007 de allereerste carnaval fuif op de Markt van Zottegem. Het evenement groeide uit tot een begrip in de regio maar moest afgelopen jaren een paar keer de duimen leggen voor dreigend stormweer.

“Nu gooit Covid-19 roet in de feestelijkheden,” aldus Guy De Clercq van M fm, “maar we willen dit carnaval weekend niet zomaar laten voorbij gaan, daarom organiseren we een foute dag bij M fm. Iedereen kan thuis in zijn eigen kot feesten, wij zorgen voor de ambiancemuziek. Ook de carnaval groepen krijgen een plaats in de uitzending, samen met de Carnavalraad en de Feestcomit és. Zo is iedereen verplicht om toch zijn kostuum uit de kast te halen, wij zorgen zoals als altijd voor de sfeer.”

 

Afstemmen dus op zondag 10 januari ’21 van 14 tot 18 uur via de drie frequenties voor de foute dag met Guy De Clercq en Geert Van de Velde: Brakel 105.6 (regio Brakel/Zwalm), Zottegem 107.6 (regio Zottegem/Geraardsbergen), Oosterzele 107.2 (regio Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) of wereldwijd via  www.radiomfm.be

X