Toekomst Lijn 82 Aalst-Burst en wijziging dienstregeling

Pieter De Spiegeleer, Federaal Volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Belang, vast lid in de Commissie voor Mobiliteit, Overheidsbedrijven en Federale Instellingen en Fractieleider Vlaams Belang Haaltert is bezorgd over de toekomst van lijn 82 Aalst-Burst bij NMBS

“In het verleden waren de (toekomst)plannen voor Lijn 82 reeds vaker onzeker, zo ook in de zomer van 2019 waarin toenmalig INFRABEL-topman Lallemand een bommetje gooide en stelde dat de betrokken lijn, samen met nog een aantal lijnen en infrastructuurprojecten geen toekomst meer hadden.

Ik stelde daarop aan de heer Bellot — toenmalig Federaal minister van Mobiliteit dan ook de vraag welke toekomst voor deze spoorlijn — ook wel het scholierenlijntje genoemd – was weggelegd. Er werd mij toen beloofd dat deze lijn nog tot “minstens” 2031 open zou blijven.

“Scholierentreintje” zijnde is het dan ook vreemd dat er een opmerkelijke wijziging is aangebracht aan de dienstregeling. Namelijk dat de trein in de namiddag vervroegd is van 16u23 naar 16u16. Voor een aanzienlijk aantal scholieren maakt dat een wereld van verschil.

Ondanks het feit dat er in het verleden vaak idee ën — uit diverse hoeken — kwamen om de dienst uit te breiden, naar bv. het weekeinde en werkforensen, bleef de dienstregeling hoofdzakelijk gericht op de schoolgaande pendelaar. Net dat maakt die wijziging in het schema extra bitter. Er vanuit gaande dat er een reden of redenen moet(en) zijn, plus rekening houdend met de verbazing en zelfs verontwaardiging van een groot aantal betrokkenen, richtte ik mij tot de minister met een aantal directe en algemenere vragen aangaande lijn 82″

X