Belgische brouwerijen lanceren Belgian Brewer Trails: nieuw beweegtraject i.s.m. Into Sport Events

eerste Belgian Brewer Trail strijkt neer te Melle met de Delirium Trail

Speciale tijden vragen nieuwe spelregels. Omdat bewegen & genieten goede medicijnen zijn tegen ziekte, plantte bier- en sport liefhebber Yves Hellemans een zaadje bij diverse brouwerijen over gans Belgi ë. Yves Hellemans: “met de Belgian Brewer Trails willen we een antwoord bieden aan wat vele mensen het hele jaar gemist hebben. Ontdekken, proeven, beleven & bewegen. Op een 100% gecontroleerde manier. Daar staan we als organisator voor.”

Veilig sporten Omdat samenkomen onmogelijk werd, zorgt Belgian Brewer Trails voor een veilige, individuele sportieve aanpak zonder de evenementiele ervaring te verliezen.
Frank de Vis, Schepen van sport te Melle: “Dankzij de volledig Covid-proof aanpak, was het ook voor ons een mooie manier om voor de hele bevolking een sportief belevingsaanbod te cre ëren, want bewegen is er voor iedereen! Tevens daarom worden verschillende trajecten uitgestippeld op verschillende niveaus, zowel voor de starter als de meer geoefende loper.”
De eerste Belgian Brewer Trail strijkt neer te Melle met de Delirium Trail
“We zijn enorm trots om de eerste Belgian Brewer Trail hier bij ons te mogen ontvangen. Het is een recept van sporten & genieten, dat zorgt voor verbinding en nodigt uit om het leven ten volle te beleven” aldus Alain de Laet, CEO van Brouwerij Huyghe, waar de eerste Trail, met name de Delirium Trail zal doorgaan.
Yves Hellemans vult aan: “Met de Delirium Trail starten we met een perfecte première voor iedereen met een parcours van 5km en 10km. Ideaal om die goede voornemens meteen om te zetten in ware daden. Sommige Brewer trails zullen iets pittiger zijn, maar we houden steeds vast aan een instap trail voor elke starter.”
Zo zijn de eerste 5 Belgian Brewer Trails in ontwikkeling en gaat het startschot half januari klinken met de Delirium trail in Melle. Daarna zijn de verrassende bieren Paix Dieu, Kwaremont, Kempisch Vuur en Cornet aan de beurt. Extra trails worden nog gebrouwen, en zullen geresleased worden via de communicatie kanalen van de organisatie.
Lokale verankering Belgian Brewer Trails brengt een verhaal dat ook maatschappelijk gedragen wordt. Het is een actie voor en door lokale brouwerijen en verenigingen, die productioneel & inhoudelijk hun steentje bijdragen om het mooiste van hun streek te laten zien!
Met het project ligt de focus op het verantwoordelijk activeren van lokale beleving & cultuur. Door deel te nemen aan de verschillende Belgian Brewer Trails ontdek je telkens een prachtig Belgisch bier, doorkruis je de “verborgen parels” van de natuur op en rond de brouwerij, ondersteun je een vereniging, de deelnemende brouwer en hopelijk binnenkort terug de lokale horeca.
Wegens de sluiting van de Horeca krijgen de deelnemers voorlopig na afloop een flesje bier als bedanking mee naar huis in plaats van de verdiende degustatie ter plaatse. Eerst lopen, dan genieten of beter, No Pain — No Grain!

info : https://belgianbrewertrails.be/delirium-trail

Belgian Brewer Trail, De Delirium Trail

data 14/01 – 17/01
21/01 – 24/01
28/01 – 31/0

afstanden 5km & 10km

locatie: Melle

timing: 09u00 tot 15u00

X