Enkavee laat zes weken uw boxen knallen met carnavalmuziek

Dit carnavalsjaar zal niet verlopen zoals we gewend zijn. Toch probeert ENKAAVEE het vuur voor carnaval warm te houden. Afgelopen maanden konden ze met enkele live shows via facebook een waardevol alternatief bieden. Vanaf vrijdag 8 januari gaan ze voluit met zes weken lang radio “me nen oek af”.

Carnavalsradio ENKAAVEE zorgt sinds 2019 voor de lijm tussen het hele carnavalsgebeuren in Ninove. Maar dit jaar moest ook de ploeg van ENKAAVEE noodgedwongen improviseren. “Heel wat programma’s zijn moeten sneuvelen omdat we ze niet coronaproof kunnen laten doorgaan. Het was wat zoeken, maar uiteindelijk hebben we een mooie programmatie in elkaar kunnen boksen.” zegt Stefaan Cardoen.

Zoals altijd brengt ENKAAVEE radio die tekst en uitleg geeft over de mensen, de geschiedenis en de actualiteit van carnaval Ninove. “We willen een initiatief zijn dat alle carnavalsgroepen, carnavalsinstanties en carnavalisten kan betrekken en verenigen”, zegt Lindie Van Aelbrouck . “We staan stil bij alle nieuws, Ninoofs dialect, weetjes over carnavalstradities, … en zoals altijd brengen we dit met een hoek af”. Naast deze leuke programma’s kan je 24 op 24 bij hen terecht voor een stevige portie Ninoofse carnavalsmuziek.

Starten doen ze vrijdag 8 januari met een openingsshow om 17 uur. Presentatoren Glen en Gerrit praten dit feilloos aan elkaar en vertellen tussendoor meer over de zes dolle weken die er staan aan te komen, en doorlopen de favoriete nummers van de enkaavee DJ’s. Ook benieuwd naar hun favoriete nummer?

Zaterdag 9 januari is er meteen een Driekoningenspecial met bijzondere gast Don Jo.

“We hopen in deze zes weken wat licht in deze donkere periode te brengen. Even zorgeloos kunnen ontspannen en – weliswaar op een andere manier – toch een beetje carnaval beleven” zegt Geerard Van Der Perre

Dat ENKAAVEE er klaar voor is om er het beste van te maken is duidelijk. Alles is te beluisteren en te bekijken via www.enkaavee.be. Het volledige uitzendschema vind je ook via deze weg terug.

X