Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Permanente wandeling van de Randstappers in het geutelingendorp  Brakel -Elst tussen 10 januari en 21 februari 2021

De Randstappers organiseren elk jaar verschillende wandelingen en dit zowel op het grondgebied van Brakel en Horebeke . Dit voorjaar blijft het moeilijk om een georganiseerde wandeling met catering en inschrijvingen te organiseren.

Men blijft   niet bij de pakken zitten en daarom organiseren ze een permanent parcours dat is bewegwijzerd   tussen 10 januari en 21 februari 2021. De twee wandelingen van ongeveer 6,5 km en 6,8 km gaan grotendeels over het grondgebied van het geutelingendorp Elst.

Er wordt een startbord voorzien ter hoogte van de Apolloniakapel op de hoek van de Gentsestraat en Lepelstraat.   Er worden heel wat baantjes aangedaan — dus is aangepast schoeisel noodzakelijk. Veel wandelplezier!!!

Wandeling A : Apolloniakapel — Vissegem – Apolloniakerk- Dompels — Smisstraat -Elst

Wandeling B : Apolloniakapel  -Sieregem- Perlinckmolen- Zegelsem- Holweg- Leberg-Apolloniakapel

Het parcours kan men raadplegen aan de Apolloniakapel. “

P.S : en vergeet geen kaarsje te branden in de Apolloniakapel voor snel betere  tijden!!!

 

 

X