Oudste bewoonster van WZC De Vlamme uit Zottegem kreeg vandaag vaccin

Deze ochtend was een speciaal moment voor WZC De Vlamme, hun bewoners kregen het covid-19 vaccin.

Cyrilla Naudts (102), de oudste bewoner van het WZC was al eerste aan de beurt. Speciaal voor vandaag kwamen heel wat medewerkers van het WZC vroeger op. Zij startten de dag met een lekker ontbijt, verrijkt met de dagelijkse ochtendbriefing. Daarna werd het startsein gegeven om alle voorbereidingen voor een vlot verloop van de dag te voltrekken. Iedereen stak een handje toe, van ochtendzorg tot bedelen van het ontbijt tot de voorbereidingen van de vaccinatie.

Per bubbel werden de bewoners erbij gehaald en gevaccineerd, volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Alles verliep vlot en probleemloos. Zij maakten van dat moment ook gebruik om aan elke bewoner een kleine attentie, een fleece deken, af te geven. Ideaal voor deze koudere periode warm door te komen.

Doordat ze er per 5 vaccins een extra 6de vaccin konden uithalen, hebben ze ook al een deel van onze medewerkers kunnen vaccineren. Volgende week, 18/01,   komen dan ook de overige medewerkers aan bod.

“Het gevoel om geleidelijk aan, stap voor stap, terug naar een normaler leven te kunnen uitkijken, geeft ons alweer een extra boost om ook tijdens de komende weken alert te blijven. Een 2de vaccin voor onze bewoners is voor zien op 02/02/2021. Daarna is het nog een 10-tal dagen opletten geblazen en dus kunnen we stellen dat dit jaar Valentijnsdag een hele mooie dag wordt! Wij   kijken er hier met zijn allen enorm naar uit.” aldus Dieter Opdecam, directeur WZC De Vlamme.

X