Woonzorgcentra Denderoord en De Populier starten met vaccinaties


Geraardsbergen. Denderoord en De Populier, de twee woonzorgcentra verbonden aan Lokaal Bestuur Geraardsbergen, starten binnenkort met het vaccineren van bewoners en personeel. Denderoord start op woensdag 20 januari 2021, De Populier volgt op dinsdag 26 januari.

Bewoners en personeel woonzorgcentra worden eerst gevaccineerd
In het faseplan dat de Belgische overheid heeft opgesteld worden bewoners en personeel van woonzorgcentra als eersten gevaccineerd in januari. In WZC Denderoord starten de vaccinaties volgende week woensdag. WZC De Populier begint een week later, op 26 januari 2021. Deze timings worden aangehouden op voorwaarde dat er in de tussentijd geen uitbraken van corona zijn.

De priv é-WZC’s  in Geraardsbergen (niet verbonden aan het lokaal bestuur)  zijn  als volgt  gestart:

  • ’t  Cautervelt: 13 januari 2021
  • Baronie van  Boelare:  15 januari 2021
  • Stil Geluk:  15 januari 2021

Na de woonzorgcentra zijn volgens het faseplan van de overheid de zorgprofessionals in de ziekenhuizen (eind januari) en de eerstelijnszorgverleners (februari) aan de beurt. Zo wordt stapsgewijs gewerkt naar de volledige bevolking toe. Lokaal Bestuur Geraardsbergen volgt dit van dichtbij op en zal hierover continu communiceren.

Het volledige faseplan ziet er als volgt uit (dit kan nog veranderen als bijvoorbeeld de vaccins sneller of trager geleverd worden):

Meer informatie over de coronavaccinatie is terug te vinden op https://www.geraardsbergen.be/coronanieuws.