Haaltert lanceert een broodzakkenactie rond mentale gezondheid: “Laat corona niet naar je hoofd stijgen!”

Wie de komende dagen een brood gaat kopen in Haaltert, krijgt dat in een speciale “Laat corona niet naar je hoofd stijgen!”-broodzak. Als Gezonde Gemeente wil lokaal bestuur Haaltert mentale gezondheid ter sprake brengen, zeker nu in coronatijden.

“Hoe gaat het?” Die vraag stellen we voortdurend aan anderen. Maar hoe gaat het echt met je?
Praten over hoe je je echt voelt is niet altijd gemakkelijk. En daarnaast heeft de coronacrisis ook een grote impact op onze geestelijke gezondheid.

Lokaal bestuur Haaltert lanceert een actie om mentale gezondheid in de kijker te zetten. Vanaf vrijdag 15 januari krijg je bij de bakker, op de markt en in de Delhaize-winkels broodzakken met “Laat corona niet naar je hoofd stijgen!”. Zolang de voorraad strekt.
Lees de tips op de achterkant, die je ook terugvindt op www.checkjezelf.be.

Een broodzak komt bij iedereen op tafel, wat het ideaal maakt om bepaalde zaken ter sprake te brengen.

Vang je signalen op?

Merk je signalen op die erop wijzen dat iemand hulp nodig heeft? Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die het moeilijk heeft? Wil je er graag zijn voor deze person, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Enkele tips:

  • Wees alert voor signalen en neem ze serieus
  • Praat erover
  • Hou contact
  • Betrek de omgeving
  • Schakel, in overleg, professionele hulp in indien nodig
  • Zorg ook voor jezelf!

Bij Tele-Onthaal kan je 24 uur op 24 terecht wanneer je met iemand wil praten over wat je bezighoudt. Dit kan zowel telefonisch (106) als via chat. Deze hulp is gratis en anoniem.

Kinderen en jongeren kunnen voor een gesprek terecht bij AWEL. AWEL is bereikbaar via telefoon (102), chat, e-mail en een forum, en ook deze hulp is gratis en anoniem.