17 leerlingen en 3 leerkrachten besmet in basisschool Sint-Catharinacollege in Viane


Geraardsbergen. Basisschool Sint-Catharinacollege in Viane sloot door een positieve coronatest bij drie leraren op vrijdag 15 januari de deuren. De school blijft tot en met volgende week vrijdag 22 januari 2021 dicht. Uit heel betrokken en betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat er intussen al 17 kinderen besmet zijn met COVID-19. Nadat we dit persbericht publiceerden, raakte bekend dat er   intussen 4 leerkrachten en 17 leerlingen besmet zijn met COVID-19.

Intussen neemt de druk op het Geraardsbergse testcentrum Covid-19 in het vroegere belastingkantoor in de Abdijstraat toe. Steeds meer mensen melden zich voor een coronatest. Volgens onze bron zouden er vandaag extra shifts worden georganiseerd om de toeloop te kanaliseren. Volgens onze bron zouden ook heel wat nieuwkomers de weg naar het testcentrum vinden. Later op de dag volgt een persmededeling. Uiteraard zullen we daarover berichten.

In een persbericht laat het stadsbestuur weten dat de leerlingen en leerkrachten die negatief getest hebben, binnenkort opnieuw worden getest. Het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) en de school communiceren naar de ouders. De situatie wordt strikt opgevolgd in overleg met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Julien Borremans