Deze ochtend werd het starschot gegeven voor Delirium Trail bij Huyghe event

event lokt komende 14 dagen al minstens 2000 lopers

In Melle aan de Brouwerij Huyghe werd zaterdagochtend het startschot gegeven van de Delirium Brewer Trail. Dat is de eerste van vijf loopomlopen in de buurt van een brouwerij.

Ondertussen kunnen we alvast rond de 2000 deelnemers verwachten in de komende weken waardoor de sportieve medemens toch kan genieten van een veilige en unieke sportbeleving.   Deze trail kadert in het nieuwe concept van de Belgian Brewer Trails.

Het parcours in Melle, over 5 of 10 kilometer, start op een terrein aan de ingang aan de Geraardbergsesteenweg. Langs visvijvers, weiden en rond het Kasteel de Bueren ligt een uitdagend parcours met beperkte hoogtemeters maar geniepige korte bochtjes en een lastige ondergrond. Het lokaal bestuur van Melle staat volmondig achter het initiatief. “Dit is een mooie manier om de hele bevolking een sportief belevingsaanbod aan te bieden, zowel voor de starter als voor de meer geoefende loper. Dat het initiatief komt van een ge ëngageerde brouwerij, motiveert ons uiteraard om dit te ondersteunen”, zegt schepen van Sport Frank De Vis (NVA).

 

Lokale verankering
Belgian Brewer Trails brengt een verhaal dat maatschappelijk gedragen wordt. Het is een actie voor en door lokale brouwerijen en verenigingen, die productioneel en inhoudelijk hun steentje bijdragen om het mooiste van hun streek in de verf te zetten.
Schepen van Sport Frank De Vis (NVA): “Dankzij de volledige Covid-proof aanpak is het ook voor ons als gemeentebestuur een mooie manier om de hele bevolking een sportief belevingsaanbod aan te bieden, want beweging is er voor iedereen! Tevens daarom worden verschillende trajecten uitgestippeld voor verschillende niveaus, zowel voor de starter als voor de meer geoefende loper.”
Dat het initiatief komt van een ge ëngageerde brouwerij, motiveert de gemeenten uiteraard om het initatief te ondersteunen. Door de Covid-maatregelen staan de brouwerijen voor de nodige uitdagingen. “Een veilig en creatief idee dat bijdraagt aan de gezondheid en bewegingszin van onze bevolking kan daarom alleen maar toegejuichd worden”, zo klinkt het bij de lokale besturen.
Deelnemen?
Door deel te nemen aan de verschillende Belgian Brewer Trails ontdek je telkens een lekker Belgisch biermerk, doorkruis je de “verborgen parels” van de natuur op en rond de brouwerij, en ondersteun je een vereniging, de deelnemende brouwer en (hopelijk binnenkort weer) de lokale horeca.
Wegens de sluiting van de horeca krijgen de deelnemers (voorlopig) na afloop een flesje bier als bedanking mee naar huis, ter vervanging van de verdiende degustatie ter plaatse. Eerst lopen, dan genieten; of beter: No Pain — No Grain!

Er staan alvast vijf  trails  op het programma (Delirium, Paix Dieu, Kwaremont, Kempisch Vuur en Cornet), maar de allermooiste start uiteraard te Melle!

De daaropvolgende  trails  geven we de komende weken stelselmatig vrij, maar meer info kan je hierover alvast vinden op www.belgianbrewertrails.be