Foto comunicatie Oosterzele

Oosterzele neemt deel aan actie ‘Zeg het met een kaartje’

Haal kaartjes in gemeentehuis, bib en OCMW

De coronacrisis blijft aanslepen. Wanneer gevoelens van angst en eenzaamheid toenemen, zetten wij het beste medicijn – namelijk verbondenheid en solidariteit – in. Daarom neemt Gemeente Oosterzele deel aan de actie Zeg het met een kaartje, in samenwerking met Logo Gezond+ vzw, waarin raadslid Linda De Vos en Barbara Stubbe onze gemeentelijke vertegenwoordigers zijn. (R 17, foto’s gemeente, DDL)

“Knuffelen kunnen we vandaag niet doen, ook niet op deze internationale knuffeldag. We kunnen wel de mensen die ons omringen met een kaartje verblijden. Het doel van de actie is zo veel mogelijk mensen te motiveren om kaartjes te schrijven, te maken, te knutselen, … en vervolgens deze bij zo veel mogelijk mensen te bezorgen. Zo’n kaartje kan een klein, onverwacht, lichtje betekenen voor mensen die zich slecht voelen in deze donkere tijden. Bovendien kunnen de kaartjes mensen verder helpen om hulp te zoeken, ook het nummer van onze gemeentelijke warme babbellijn staat erop vermeld. Hebben mensen vragen, zoeken ze hulp of hebben ze nood aan een babbel in deze coronatijden, dan kunnen ze bellen naar   09  363 83 30. De internationale knuffeldag is dus een ideaal moment om onze kaartjesactie te lanceren en onze warme babbellijn nog eens onder de aandacht te brengen, want Oosterzelenaren jullie staan er niet alleen voor!” zegt schepen Els De Turck.

Wat kan jij doen?

Je vindt de kaartjes in het gemeentehuis, bib en OCMW. Haal je postkaartjes in huis en breng je creatiefste kant naar boven. Schrijf een warme boodschap, je favoriete gedichtje, laat de kinderen een tekening maken … Postkaartje(s) af? Steek je kaartje in de brievenbus bij iemand die volgens jou een hart onder de riem kan gebruiken. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een aantal kaartjes te maken voor mensen die je niet kent. Deze kaartjes kan je bezorgen in het OCMW, gemeentehuis en bib. De gemeentelijke diensten bezorgen die kaartjes aan mensen die anders geen kaartje zouden krijgen, de bewoners van onze rusthuizen, kwetsbare personen, …