Nationale Tuinvogeltelling, Gilo Balegem telt mee.

Tweede graad Gilo Balegem telt mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

De kinderen van het derde en vierde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool in Balegem zijn verzot op het spotten van de tuinvogels in de schooltuin. Naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling die doorgaat op school van maandag 25 januari tot vrijdag 29 januari hebben ze zich alvast op scherp gezet.

Dankzij een hele fijne samenwerking met Natuurpunt Oosterzele, kreeg de school een prachtig voederhuisje in de tuin. De kinderen verwenden de vogels met heel wat lekkers.
Via een live videogesprek in de klas leerde Dirk Fiers (Natuurpunt Oosterzele) de kinderen hoe ze de verschillende vogels kunnen herkennen en hoe de telling in zijn werk gaat.
Tijdens de kerstvakantie kon een wildcamera van Natuurpunt Oosterzele de bezoekers van onze voederplek vastleggen. De kinderen vonden het fantastisch om de videobeelden te zien van de roodborstjes, koolmeesjes, winterkoninkjes en eksters die kwamen smullen in onze schooltuin.

Het thema leeft enorm in de klas. De leerlingen knutselden heerlijke voedermannetjes voor de vogels, leerden vogels tekenen, gaven spreekbeurten over de vogels en kunnen nu niet wachten om ze te tellen tijdens de Nationale Vogeltelling. Ze zijn er helemaal klaar voor. Alle vogels zijn welkom in de Rooigemstraat 8 in Balegem.

Wil je thuis ook meedoen aan deze telling? Dan kan dit van zaterdag 30 januari t.e.m. zondag 31 januari. Alle info kan je terugvinden op www.natuurpunt.be/het-grote-vogelweekend. (juf Petra)