De Ninoofse likeur straffe kaffee houdt iedere carnavalist warm

De Ninoofse straffe kaffee is een koffielikeur met een alcoholpercentage van 19% vol. In deze karaktervolle likeur proeft u de geschiedenis van de eeuwenoude Ninoofse kaffeegieters. Deze is gemaakt door en voor de Ninovieters.

“Iedere carnavalist kent wel het verhaal van de kaffeegieters. Buiten onze witkap heeft de Ninovieter niets van drank om te drinken, hiermee ben ik aan de slag gegaan.” zegt Jaro Goubert.

De bijnaam kaffeegieters is aan de Ninovieters gegeven door de mensen die te bedevaart gingen naar Halle. Zij hadden dus dikwijls al heel wat kilometers in de benen als ze Ninove bereikten, ze namen hier graag wat rust om terug op adem te komen. De Ninovieters staken de handen uit de mouwen om te tonen dat er hier goede koffie kon gedronken worden. De traditie is wat verloren gegaan maar dat wilt niet zeggen dat we niet meer kunnen genieten van een goeie “zjat kaffee”.

Waar te koop? Via de website https://www.nienofskestraffekaffee.be/