Het loopt storm in het testcentrum COVID-19. Vrijdag worden de basisscholen getest.


Geraardsbergen. Intussen loopt het storm in het testcentrum Covid-19 in onze stad. Vrijdag komt er medisch personeel van het UZ Gent naar de Oudenbergstad om de leerlingen van de basisscholen te testen. Ook zouden er intussen verschillende besmette pati ënten vanuit de spoeddienst naar het ASZ van Aalst zijn overgebracht.

Deze week meldden we reeds dat het aantal coronabesmettingen in Geraardsbergen fel is gestegen. De toename heeft ongetwijfeld te maken met de uitbraken in de basisscholen in o.a. Viane en Idegem. Door de felle toename moest een aantal basisscholen tijdelijk de deuren sluiten.

In het testcentrum COVID-19 in Geraardsbergen loopt het intussen storm. Vandaag werden er 166 mensen getest. Voor morgen staan er minstens evenveel mensen op de agenda om te worden getest. Vrijdag komt er medisch personeel van het UZ Gent naar de Oudenbergstad om de leerlingen van de lagere scholen te testen. We vroegen burgemeester Guido De Padt (Open Vld) om bevestiging. Van zodra we een antwoord krijgen, zullen we die publiceren.

Uit goed ingelichte bronnen hebben we vernomen dat er gisteren 3 pati ënten — besmet met COVID-19 — vanuit de spoeddienst van Geraardsbergen naar het ASZ te Aalst zijn overgebracht. Het ASZ te Aalst moet intussen een toevloed van jonge, besmette kinderen verwerken. Daar zijn kinderen bij van heel jonge leeftijd. De hoofdspoedarts van het ASZ heeft intussen het Overlegcomit é hiervan op de hoogte gebracht.

Julien Borremans