Oproep tot rellen tegen coronamaatregelen

Redactie Nuus roept op tot bezinning


Geraardsbergen/Gent. Naar analogie met de onregelmatigheden in verschillende Nederlandse steden tegen de avondklok, roepen een aantal heethoofden op tot rellen te Gent. De oproep tot deelname circuleert ook in Geraardsbergen en Lierde op de sociale media.

De redactie van Nuus kon een bericht onderscheppen. Daar staat te lezen: ‘Protest/rellen 31 januari Gent!… We laten ons niet langer in kotjes steken!!’ De heethoofden roepen op om dit bericht zoveel mogelijk te delen en besluiten: ‘Zorg dat heel Gent op kop sta!’

De politie werd op de hoogte gebracht en volgt de zaak op. De redactie van Nuus roept iedereen op om tijdens deze moeilijke periode de volle verantwoordelijkheid te nemen en niet in te gaan op deze provocatie. Ouders, controleer jullie kinderen. Vaders denk aan jullie kinderen.

Julien Borremans