AZ Sint-Elisabeth Zottegem verbiedt stoffen mondmaskers

Sinds vandaag dient iedereen die het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem betreedt, een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Een ffp2 of ffp3 masker zonder ventiel wordt ook toegelaten.

“Het  probleem bij stoffen maskers is dat sommige mensen deze niet of te weinig wassen, waardoor ze een broeihaard aan bacteriën vormen”, verduidelijkt communicatieverantwoordelijke Nicky De Temmerman. “Daarom werd besloten om enkel nog chirurgische  mondneusmaskers toe te laten. Deze chirurgische mondneusmaskers zijn o.a. verkrijgbaar in de  supermarkt en bij de apotheek. Bij het binnenkomen wordt door een onthaalmedewerker  geoordeeld of het masker al dan niet voldoet. Indien u om één of andere reden geen correct  mondneusmasker draagt, of dit masker vervuild of beschadigd is, wordt een nieuw masker aangeboden aan de ingang. Met deze maatregel willen we iedereen in ons ziekenhuis nog beter  beschermen tegen het coronavirus en de varianten.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X