AZ Sint-Elisabeth Zottegem verbiedt stoffen mondmaskers

Sinds vandaag dient iedereen die het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem betreedt, een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Een ffp2 of ffp3 masker zonder ventiel wordt ook toegelaten.

“Het   probleem bij stoffen maskers is dat sommige mensen deze niet of te weinig wassen, waardoor ze een broeihaard aan bacteri ën vormen”, verduidelijkt communicatieverantwoordelijke Nicky De Temmerman. “Daarom werd besloten om enkel nog chirurgische   mondneusmaskers toe te laten. Deze chirurgische mondneusmaskers zijn o.a. verkrijgbaar in de   supermarkt en bij de apotheek. Bij het binnenkomen wordt door een onthaalmedewerker   geoordeeld of het masker al dan niet voldoet. Indien u om één of andere reden geen correct   mondneusmasker draagt, of dit masker vervuild of beschadigd is, wordt een nieuw masker aangeboden aan de ingang. Met deze maatregel willen we iedereen in ons ziekenhuis nog beter   beschermen tegen het coronavirus en de varianten.”