Ludo: #niet mijn mening!

Ludo heeft geen internet. Voor de lockdown kreeg hij zijn levenswijsheden en kromme opvattingen nog verkocht aan de toog van Caf é Sport. Uit bittere noodzaak neemt Ludo nu zijn toevlucht tot het medium dat hij sinds jaar en dag verafschuwt en minacht: sociale media. Ludo praat. Wij noteren en posten.

Nuus: “Dag Ludo. En een welgemeende proficiat. Amper 3 weken op sociale media en nu al de #hashtag gebruiken?”

Ludo: “Met frisse tegenzin, beste vriend. Met frisse tegenzin”.

Nuus: “En wij die dachten dat er een internet wizard in je verscholen zat?”

Ludo: “Het enige wat in mij verscholen zit is een absolute afkeer voor ongefundeerde meningen en lege discussies, de onmacht tot repliceren op lulkoek en halve lafaards die met die lulkoek wegkomen. Ik eis dan ook een onmiddellijke en onvoorwaardelijke heropening van de #HORECA!”

Nuus: “Ik zie niet hoe de heropening van de HORECA enige invloed zou hebben op het gebruik van een #hashtag?”

Ludo: “Dat is zeer simpel, mijn jeugdige vriendschap. Tegenwoordig kan eender welk derderangs prozaïst een drie woorden slogan uit zijn mouw schudden, er zo’n hekje voor plaatsen en het als volwaardige mening aan de man brengen. Aan de toog krijg je voor een eerste niet onderbouwde mening een portie hoongelach en voor de tweede een bordje gemengd naar het hoofd (wat mis ik de asbakken). Voor een derde lege mening durft al eens een 45 richting “mannelijkheid” geslingerd te worden. Vandaag verbergen kerels, die zich in pr é corona tijden verborgen achter de sanseverias, zich achter dat hashtag ding. En het wordt tijd dat we daar paal en perk aan stellen”.

Nuus: “Misschien kijk je er gewoon naar uit om terug op caf é te kunnen gaan?”

Ludo: “Waar ik naar uitkijk is die revolutionairen van het toetsenbord terug in levende lijve tegen te komen. Het zal dan #nietmijnhand zijn dat voor permanente indruk zal zorgen”.

Nuus: “Misschien moeten we het hier toch maar bij laten, Ludo. Corona stress speelt je ontegensprekelijk parten”.

Ludo: “Je draagt de wijsheid van een matuur man, beste kerel. Maar ik zou ter afsluiting toch graag een boodschap laten aan mijn vriend Franky. #NIETMIJNFRANKY, kerel! #NIETMIJNFRANKY!”

*wij mochten bij het ter perse gaan nog geen repliek van Franky ontvangen.