auto's autodelen Lierde

Regioproject “Autodelen” heeft geweldig succes in Lierde.

Met al meer dan 170 ritten is Lierde de koploper in dit project van SOLVA.

Zes maanden geleden is Lierde samen met veertien andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten gestart met het project “autodelen”. Lierde stelt hiervoor drie deelwagens ter beschikking aan haar inwoners en personeel.

Tot op de dag van vandaag werden al meer dan 170 ritten uitgevoerd wat Lierde, als één van de kleinste deelnemende gemeenten, koploper van dit regioproject maakt.

Een groot aandeel van de uitgevoerde ritten gebeurt echter door het gemeentepersoneel doch stilaan beginnen ook de inwoners van de gemeente meer en meer gebruik te  maken van de deelwagens en geraken ze overtuigd van de voordelen hiervan.

Lierde zet met deze energiezuinige wagens volop in op haar klimaatambities en biedt haar inwoners een goedkoper alternatief aan dan het aanschaffen van een extra wagen die meestal stil staat.

Natuurlijk wil het gemeentebestuur het aantal uitgevoerde ritten in stijgende lijn zien gaan en dan vooral bij de burgers.

Twijfel jij nog of het gebruik van een deelwagen voor jou is of heb je nog hieromtrent nog vragen?

Alle info over het gebruik en hoe reserveren van de deelwagens kan je vinden op de website van de gemeente Lierde.    www.lierde.be

LEES OOK:

https://www.nuus.be/2019/12/18/ook-in-lierde-elektrische-deelwagens-op-komst/

https://www.nuus.be/2020/06/23/drie-van-achtentwintig-elektrische-deelwagens-staan-ter-beschikking-in-lierde/

Foto’s via dienst Communicatie Lierde.

deelauto en personeel Lierde Deelwagen bestuurt door schepen Scheirlinckx