Schitterende prestatie Zottegems zwemtalent Sander Talloen

Sander Talloen van Zwemclub First Zottegem heeft zich met een toptijd op de 100 meter rugslag geplaatst voor het Youth Olympic Festival dat in 2022 zal plaatsvinden in Slowakije.

Op 23 en 24 januari vond de Flanders Qualification Meet plaats in Antwerpen. Deze zwemwedstrijd werd georganiseerd voor elite sporters en talentvolle jeugdproducten. Het Zottegemse zwemtalent, Sander Talloen was één van de gelukkigen die dit weekend zijn wedstrijdbroek mocht aantrekken. Na een heel bijzonder jaar met verplichte sluitingen van de zwembaden, periodes zonder trainingen en amper wedstrijden, keken Sander en zijn trainer (Mathias Van Breusegem, zie foto)) uit om nog eens echt te kunnen racen. Sander liet zien dat hij de afgelopen periode niet heeft stil gezeten. Hij zwom op 4 van zijn 5 zwemwedstrijden naar een persoonlijk record. Maar het absolute hoogtepunt van het weekend was zijn EYOF limiet op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58.68 seconden plaatste hij zich voor het Youth Olympic Festival dat in 2022 zal plaatsen vinden in Slowakije.

“Als trainer ben ik heel content met de resultaten van Sander op de Flanders Qualification Meet. Het was een zware periode waarbij er voortdurend doelen wegvielen voor Sander en hij uren alleen moest trainen om zwemniveau te onderhouden. We investeerden heel veel tijd in zijn zwemtechniek waar hij in de toekomst de vruchten moet van plukken. Bovendien was dit geen piekwedstrijd en laten deze mooie resultaten enkel hopen op meer. We kijken al uit naar de volgende wedstrijd in het weekend van 13 en 14 februari waar we de tijden nog wat scherper willen zetten.”