©manutan - Kinderopvang

Nieuwe subsidies voor voorschoolse kinderopvang

Wil je starten met een nieuwe kinderopvang of wil je je kinderopvang uitbreiden? De Vlaamse Regering maakt deze legislatuur iets meer dan 27 miljoen euro vrij voor nieuwe kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters in heel Vlaanderen! In Ninove kunnen 15 bijkomende plaatsen gerealiseerd worden.

In februari 2021 zal een oproep gelanceerd worden vanuit het Agentschap Opgroeien voor toekenning van nieuwe plaatsen inkomenstarief (trap 2A of trap 2B). In Ninove kunnen 15 bijkomende plaatsen gerealiseerd worden. Ninove kiest ervoor om 5 van de 15 plaatsen te gebruiken om bestaande plaatsen met vaste prijs om te schakelen naar trap 2.

Advies over aanvraagdossiers

Het lokaal bestuur zal advies geven over de aanvraagdossiers die ingediend worden en zal een score toekennen aan de aanvraagdossiers op basis van de vastgelegde criteria. Dit advies en de scores worden zowel gegeven bij het indienen van een dossier voor omschakelplaatsen als bij het indienen van een dossier voor nieuwe plaatsen.

Aanvraag indienen?

Ben je een organisator van kinderopvang die een aanvraag voor uitbreiding of omschakeling indient bij het Agentschap Opgroeien? Of wil je een nieuwe kinderopvang opstarten en dien je bij het Agentschap Opgroeien een aanvraag in voor de subsidies voor de nieuwe plaatsen met inkomenstarief? Bezorg deze aanvraag ook aan het lokaal bestuur voor de deadline van het Agentschap Opgroeien via loketkinderopvang@ninove.be. Dan pas kan er door het lokaal bestuur een advies worden gegeven en een score worden toegekend.

 

De criteria en de beoordelingsprocedure kan je terugvinden via www.ninove.be/nieuwe-subsidies-voor-voorschoolse-kinderopvang