Leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans

Volg Academie in Concert online

Op zaterdag 30 januari stellen de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans samen met hun leerkrachten Academie in Concert online voor.

De ‘honger’ naar concerten, toneelvoorstellingen, dansoptredens en kunst op het podium klinkt steeds luider, tot oorverdovend, ook in de academie van Ninove. Academie in Concert, het hoogtepunt van het schooljaar, zal noodgedwongen online doorgaan, aangezien de schoolorganisatie onderworpen is aan strikte veiligheids- en gezondheidsregels.

Via de website en de facebookpagina van de academie zal er de hele dag een bloemlezing te bekijken en beluisteren zijn, verzorgd door muzikanten, woordkunstenaars en dansers, gevorderde en beginnende leerlingen die voor het eerst hun artistieke stappen op het podium zetten. De voorbije weken en maanden namen de leerkrachten filmpjes op of monteerden ze verschillende opnames tot een synchrone uitvoering. De hele dag door kan er om het halfuur gekeken en geluisterd worden naar viool, zang, dans, dwarsfluit, verteltheater en meer.

Schepen Henri Evenepoel, bevoegd voor de academie, wenst de leerlingen en leerkrachten alvast veel succes met de voorstellingen. Hij prijst ook hun doorzettingsvermogen om in deze moeilijke coronatijden muziek, theater en dans te blijven maken.

Praktische informatie