Actie ‘veilige schoolomgeving’: klik je kinderen vast!

actieflyer Politie Geraardsbergen LierdeOp  woensdag 27/01/2021  voerde  de  verkeersdienst  van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde  een actie “Veilige  schoolomgeving” uit.   Een actie waarbij de verkeersveiligheid voorop stond!

Er werd  vooral gecontroleerd op het  dragen van  de veiligheidsgordel  en het  correct gebruik van  kinderbeveiligingssystemen.

Te Lierde werden er controles uitgevoerd aan Basisschool “De Kei” in Sint Maria Lierde en de Vrije basisschool  te Deftinge.

Er werd  1  proces-verbaal opgesteld voor het  niet  dragen  van de  veiligheidsgordel  door de  inzittende kinderen en kregen twee  bestuurders een  waarschuwing  voor het  niet correct dragen van de  veiligheidsgordel.

Bij het einde van de schooldag werden er controles uitgevoerd in het  centrum  van  Geraardsbergen.

Hier werden  drie  ademtesten  en   één  drugstest  afgenomen.   Deze resulteerden  allen negatief.   Wel maakten de inspecteurs  twee  processen-verbaal op wegens het  niet dragen van het mondmasker.

Ook werden hier nog volgende overtredingen vastgesteld:

  • 1  proces-verbaal: verlopen keuring
  • 1  onmiddellijke inning: GSM gebruik achter het stuur.