Alarmdrempel voor De Dender bereikt. Jaagpad is afgesloten.


Beelden: Gil Van Wijnendaele


Geraardsbergen. Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen staat het water in de Dender momenteel heel hoog. Op bepaalde plaatsen zijn de alarmdrempels overschreden. Enkele weilanden zijn ondergelopen, net zoals verschillende stukken van het jaagpad langs de Dender. Gelukkig is er voorlopig geen enkele woning in gevaar.De regen die wordt voorspeld voor de komende uren, kan het waterpeil nog doen stijgen. Vanaf morgen zou het peil opnieuw geleidelijk aan moeten dalen.

Het stadsbestuur en de brandweer volgen de situatie op de voet. Het jaagpad werd afgesloten.Het noodnummer 1722 werd geactiveerd. Wie wateroverlast heeft, kan dit nummer bellen. Graag het nummer 112 vrijlaten voor levensbedreigende situaties.
Julien Borremans