Lut De Block: Goedemorgen

Scharreleieren en Bubbelbabbels: Anekdotes, herinneringen, hilarische toestanden, naar waarheid, uit mijn leven.

ik heb stress. Duracellkonijn, stresskip, kieken zonder kop, alles is voor mij van toepassing vandaag. Staat de teller nu op 43 inschrijvingen, ik ben bloednerveus. Bemoe- digende woorden, virtuele schouderklopjes, geruststel- lende (telefoon) gesprekken.., allemaal boter aan de galg. Enkel wat wroeten en scharrelen in de aarde brengt me wat rust. Ben dat ook van plan vandaag. Gisteren waagde ik mij op weg, een niet-essenti ële ver- plaatsing. Per fiets. Langs fietsautostrade. Om bestelde tomatenplanten. Ben goed aangekomen, wel na twee keer verloren rijden. Mijn plantjes stonden klaar. Kwam ik terug met twaalf verschillende   soorten.   Krij- gen nu een verworven plekje bij mij thuis, een Golden Dwarf, een Black Prince en een Wipper Snapper. Naar die laatste kijk ik vol verwachting uit. De Money Maker maakte zijn naam niet waar, verkeert in een crisissituatie en is nu in schuldbemiddeling. Geen money dus voor mij, hopelijk wel voor De Bolster. De Couilles de Taureau en de tendre Aanrakingen van Venus kreeg ik niet mee. Het zijn serretomaten. Alhoe- wel ik vermoed dat men mijn mentale gezondheid niet nog meer wil belasten.

De Cornue des Andes liet ik links liggen. Er zijn er al genoeg. Ging ik in alle vroegte toch naar de   moestuin   kijken. Was ook een teleurstelling. De spinazie, pourquoi tou- jours pas pousser?

Tot volgend weekend

Lut