Vier Zottegemse families in quarantaine na vaststelling Britse variant coronavirus

In Zottegem werden vier gezinnen in quarantaine geplaatst na de vaststelling van de Britse variant van het coronavirus. Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) geeft toelichting.

“Ik kan bevestigen dat de Britse variant ook in onze regio en in Zottegem is vastgesteld.   De nationale tendens zet zich jammer genoeg ook hier door”,  aldus burgemeester De Potter.  “De Britse variant is vastgesteld in 4 familiale clusters die op zich geen enkele link hebben met elkaar.   De besmetting in elk de clusters is door onze contacttracing volledig in kaart gebracht.   Er zijn gelukkig geen linken met scholen of buitenschoolse activiteiten. Alle leden van die gezinnen en clusters zijn in quarantaine geplaatst.   Deze quarantaine moet, net al elke quarantaine uiteraard strikt worden gehandhaafd en wordt ook gecontroleerd.   De Britse variant is volgens wetenschappers veel besmettelijker dan de variant die al gekend was. Ik besef dat veel mensen corona-moe zijn, en dat is te begrijpen, ik heb daar alle begrip voor, maar ik wil toch blijven oproepen om de regels te blijven respecteren.   Alleen zo kunnen we de besmettingen stoppen en de druk op ons gezondheidssysteem weghouden. Een hoge waakzaamheid blijft voor ons allemaal geboden! Intussen leggen we de laatste hand aan het volledig operationeel maken van ons vaccinatiecentrum in de fuifzaal van de Bevegemse Vijvers en is het wachten op de vaccins.”