CC Zoetegem en BiB Zottegem brengen een ode aan de Belgische muziek

Belgische muziek in de kijker met postkaarten actie, blind dates en Song Circles

Tijdens de Week van de Belgische Muziek, van 8 tot 14 februari, brengen Bibliotheek Zottegem en CC Zoetegem, in samenwerking met Studio Zebra een ode aan de Belgische muziek.

In februari krijg je de kans jouw persoonlijke liefdesboodschap te bezorgen aan jouw favoriete artiest, pareltjes te ontdekken in de muziekcollectie van de bibliotheek en te genieten van een eerste van drie unieke Song Circles. Heel de maand februari kan je een boodschap sturen naar je favoriete Belgische artiest.

Ontleen een cd uit de collectie van Bibliotheek Zottegem en laat de artiest weten wat je ervan vond. Deponeer jouw briefje in onze brievenbus en wij zorgen ervoor dat jouw lofzingende boodschap bij de juiste persoon terechtkomt. Geen inspiratie? Of wil je graag iets nieuws ontdekken?

Van 8 tot 12 februari kan je vragen naar een Blind Date met een Belgische artiest. Een enthousiaste bibmedewerker voegt graag een muzikaal extraatje toe aan je pakketje dat je kan ophalen in de afhaalbib. Op zondag 28 februari, zaterdag 6 maart en zondag 18 april kan je via livestream genieten van Song Circles. De namen voor de eerste editie kunnen we alvast aankondigen: niemand minder dan Venus In Flames, Chantal Acda en Jonas Winterland!

Het concept van Song Circle is bedacht door Studio Zebra en even eenvoudig als geniaal: zet drie boeiende en gepassioneerde artiesten samen op een podium, in een intieme setting, en elk om beurt spelen ze een lied uit hun rijke oeuvre en vertellen het verhaal achter de muziek. Niks in de handen, niks in de mouwen. De kracht van de muziek doet de rest. Schoonheid en troost voor de ziel. Meer heeft een mens soms niet nodig. Song Circle bezorgt je een hartverwarmende avond.

Ode aan de Belgische Muziek: programma overzicht

– Maandag 1 tot en met zondag 28 februari: stuur een boodschap naar je favoriete artiest

– Maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari: Blind Date met een Belgische artiest

– Zondag 28 februari: Song Circle met Venus In Flames, Chantal Acda en Jonas Winterland

– Zaterdag 6 maart: Song Circle — namen worden later aangekondigd

– Zondag 18 april: Song Circle — namen worden later aangekondigd

De Song Circles zijn gratis en je hoeft hiervoor niet op voorhand in te schrijven. De livestream link wordt gratis worden aangeboden via de website en facebookpagina’s van Bibliotheek Zottegem en CC Zoetegem!