Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Val érie De Bourdeaud’huy (AZ Sint-Elisabeth Zottegem) verkozen tot Verpleegkundige van het jaar!

Val érie De Bourdeaud’huy (27) uit Lierde en werkzaam in het Sint-Elisabethziekenhuis van Zottegem is op maandag 1 februari, bekroond tot Nurse of The Year 2020 door Care Talents. Deze organisatie wil de zorgsector en het dagelijks heldenwerk dat ze verrichten in een positief daglicht stellen. Daarom cre ëerde ze met deze verkiezing een platform waar de zorg centraal staat.

Tot 21 januari kon Val érie stemmen verzamelen om in de top 10 te geraken van de verkiezing. Op 28 januari mocht ze dan een case voorbrengen aan een jury. Op 1 februari kreeg Val érie een grote verrassing. Stef Vanlee, het VTM Nieuws en enkele collega’s wachtten haar op in het ziekenhuis. Daar vertelde Stef haar dat ze de jury overtuigde door haar sterke case en enthousiasme en ze haar graag bekroonden tot Nurse of The Year 2020. Overdonderd, maar enorm gelukkig nam ze haar prijs in ontvangst.
Val érie kreeg een cheque ter waarde van 1000 euro, een erebordje met ‘Nurse of The Year 2020’ op, een mooie bos bloemen en een groot applaus. Maar daar stopte het niet bij. Ze wordt vandaag 27 jaar en werkt ook net vier jaar in het AZ Sint-Elisabeth op de dienst Geriatrie. Daar mag ze vanavond dus driedubbel op feesten.
Uiteraard verdient elke held uit de zorg deze titel, zegt Val érie zelf, maar ze is heel blij met de nominatie. Ten eerste al omdat ze genomineerd werd door de familie van een pati ënt en dat komt dubbel zo hard binnen. Zorgen is voor haar het allerbelangrijkste en de mooiste de job die ze zich kan voorstellen. Haar pati ënten betekenen alles voor haar.
Daarnaast gaf Val érie zich in het begin van de pandemie vrijwillig op om als verpleegster te helpen op de covid-afdeling. Het is voor haar al heel leerrijk geweest, maar ook confronterend om te zien wat het virus met een mens kan doen. Het was een hele aanpassing van werken, maar ze voelt zich nu nog volwaardiger als verpleegster. Een mooie titel als ‘Nurse of The Year’ maakt het dan ook compleet voor haar.
X